Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickersLilypie - Personal picture

Zabuna ....

Uf ..... jedva sam se izborio da nastavim dalje. Poso - kuća ..... nije lako raditi i biti roditelj.

Elem ... tih prvih dana nase ekstaze (ili kako bi drugačije reko eksplozije osjećanja) desilo se još nešto što je moglo naš život još više da protrese Smile. Mislim i ovo je za nas bilo pun, ali kako je moglo biti ... Među prvim snimcima se našao i jedan (kojeg na žalost nismo uspjeli dobiti :-( ) na kojem se pojavila još jedna tačkica. Za prvu smo već bili ustanovili da si ti, a za drugu smo dobili info da je i to možda tvoj bata ili seka Smile. Uf, bilo je to za padanje u nesvijest. O tako nečemu baš i nismo pričali, tj. jesmo ali onako više u šali. Na kraju se ustanovilo da to nije ništa ... obična varka. E sad, neko bi možda bio srećan zbog toga ... ali ja, ja sam se već ponadao da ćemo imati još nekoga za druženje.

Ubrzo nakon toga, prve vijesti o tebi su počele da se šire kako starom Jugom, tako i svijetom. Nisam htio ništa da čekam. Želio sam da svi čuju, da svi znaju koliko smo sretni. A zašto?

Iako smo možda u tom trenutku bili mladi po godinama (gledano od nekih, kao i za formiranje porodice), mi smo već dugo, dugo čekali na tebe. To niko nije znao. Ali bila si što bi rekli u planu mnogo ranije. Već smo se bili uplašili i počeli smo već pripreme za obilazak doktora. Čovjeku baš i nije svejedno kad naiđe na takav problem. Bar nama nije bilo ... . Na kraju, uz puno ljubavi i razumijevanja sve je ispalo kako treba, al baš kako treba. Mama i tata su dobili svog prvog anđela ... 


Prva slika

Eh .... kad se sjetim. Mojima na poslu sam pričao kako mi je zeka donio bebu (pošto se sve dešavalo oko Uskrsa). Svi su bili iznenađeni .... valjda su i oni, kao i ja, očekivali rodu Smile.

Prvi dokazi o postojanju ...

Samo par dana poslije, tačnije samo 2 dana, dobio sam prvu tvoju slicicu Smile. Pošto tada nismo znali da li si Ona ili On, dogovorom između mame i mene, nazvali smo te Jony. Od tog dana tata, tj. ja, sam počeo aktivno da ti pričam šta se napolju dešava. E sad da li si me tada slušala ili nisi ne znam (a vidićemo kako ćeš i inače slušati što budem govorio Smile). Uglavnom, ti prvi dani su bili puni uzbuđenja. Odma smo počeli planirati šta i kako sutra kad se pojaviš u našem okruženju.

Joj ... najbolje stvari su bile kad odemo negdje, ili kad neko dođe kod nas. Pa kad u priči mama i ja počnemo spominjati tebe, naravno imenom Jony Laughing. Bilo je par puta da su nas blijedo gledali pokušavjući skontati o čemu mi to ... Al nama je bilo super. Maštali smo o svemu i svačemu odbrojavajući dane do prvog susreta.


Kako je sve počelo ...

Dugo sam čekao da neka roda zađe i u naše krajeve .... nešto oko dvije godine sam svakodnevno virkao kroz prozor u nadi da ću ugledati neku na našem krovu. Ma nadu bi mi dala i neka na komšijskom ... Al slaba vajda je bila od toga. Tek 18.04.2006. sam shvatio da sam džaba čeko rode i da sam mnogo ranije trebao uzeti stvar u svoje ruke.

Početak radne nedelje, poslije uskršnjih praznika, ličilo je na običnu radnu nedelju ... sve dok nisam dobio poruku na messengeru "nemoj da paničiš.....". Prvo sam se zbunio misleći da nije možda zemljotres ... Počeo da se okrećem po kancelariji pokušavajući da vidim jel se sta dodatno ljulja, pošto se cjela zgrada ljulja prilikom prolaska autobusa. Al ubrzo zatim mi je sve bilo jasno ... Konačno ćemo imati nekoga da gnjavimo :-).

Toga dana sam saznao da ću da budem tatko. U tom trenutku sam skoro počeo da vičem od sreće, zaboravljajući i ono čekanje roda i sve ostalo. Osjećaj je bio fantastičan. U glavi su počele da se vrte razne misli .... zamišljao sam sve moguće događaje. Već sam sebe vidio kako se igramo po kuci, vrištimo, čupamo .... već sam vidio mamu kako govori da ne zna ko je gori od nas dvoje Smile.

Ne mogu baš prepričati osjećaje i sve ono što mi se izdešavalo tog dana, ali samo ću reći da je bilo predivno i da taj dan nikad neću zaboraviti. Hvala i mojoj ženi koja se potrudila da se tako nešto i dogodi ...


Sretan rođendan ...

SRETAN ROĐENDAN

Dugo sam smišljao šta specjialno napraviti za tvoj prvi rođendan. Kupiti ovo ili ono, malo ili veliko ... Nisam u mogućnosti ti kupiti auto ili stan, ali naći nesto što će ti ostati za kasnije i nešto što ćeš moći koristiti kad odrasteš je malo komplikovano. Zar ne? Smile

Tako mi je došla ideja da napravim ovaj blog. Nadam se da će ti se sve u svemu svidjeti ... ako ništa imaćeš dosta toga da pročitaš vezano za tvoje djetinjstvo. Biće tu mnogo zanimljivih stvari .... i lijepih i ružnih, i sretnih i tužnih. Pokušaću da što bolje opišem događaje kojih će biti na pretek :-) (što mogu reći na osnovu ove prve godine života).

 


Čestitamo!

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.co.yu i možete početi sa blogovanjem.


«Prethodni   1 2